Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

10 PENGŐ

10 PENGŐ

Keltezés: BUDAPEST, 1936. ÉVI DECEMBER HÓ 22-ÉN

Méret: 159x71 mm

Papír: fehér

Szín: zöld

Tervezte: Horváth Endre

Rajzolta: Moskó Kálmán

Előoldali rézmetszet: Franke Ruppert

Hátoldali rézmetszet: Horváth Endre

Ornamentika: Opl János, Lesch Ferenc

Előállítási technika: tipo- és réznyomás 

Forgalomba hozva: 1939. 05. 15-én

Forgalomból kivonva: 1946. 05. 06-án

Az előoldal bankjegyképe: íriszszerűen zöld-sötétlila-zöld színű. A bal oldalon csipkeszerűen képzett finom, guilloche-keretben fénykörben a Madonna látható, ölében a gyermek Jézussal. Jobb oldalon ugyancsak guilloche-keretben leányarckép. [Modell: Madár Józsefné, született Böle Mária].

A hátoldal bankjegyképe: A középen elhelyezett, stilizált csipkeszerű guillocheok által övezett keretben Szent István király lovas szobra látható,  Stróbl Alajos alkotásáról. Ettől balra ovális keretben a koronás magyar címer, jobbra pedig ugyancsak ovális keretben "10"  értékjelző szám van. 

Állapot:        T1

Ár:      1.500 HUF

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés