Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Öt Pengő (1938)

5 pengo 1938 15 pengo 1938 2

5 Pengő (1938)

Súlya: 25 g

Átmérője: 36 mm

Vastagsága: 2.9 mm

Anyaga: ezüst (Ag) (640‰)

E: Középen a koronás magyar címer, a pajzson kard és jogar, valamint egy babér- és egy tölgyfaág látható. A címer két oldalán megosztva  a verési évszám, felül körívben MAGYAR KIRÁLYSÁG szöveg, alul ugyancsak ívesen 5 PENGŐ értékjelzés van.

H: Az érme bal oldalán SZT ISTVÁN, jobb oldalán 969-1038 felirat, középen Szent István jobbra néző, koronás mellképe, a palást alján apró betűkkel BERÁN L a tervező neve. (Berán Lajos).

Pereme mintás.

Forgalomba hozva: 1938. augusztus 12-én, Szent István halálának 900. évfordulójára.

Forgalomból kivonva: 1945. október 31.én.

Megjelenés :   1938

Ár:                 7000 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés