Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Fotográfia Budapest. Városliget. Sió tündér regéje szökőkút

Budapest. Városliget. Sió tündér regéje szökőkút

Budapest. Városliget. Sió tündér regéje (Fontaine lumineuse) szökőkút [1932]

Alapötletét Fáy András: Sió tündére c. regéje adta.

Szobrász: Id. Mátrai Lajos György, a kút technikai tervét Marmorek bécsi mérnök tervezte, Beschoner öntötte. Elhelyezés a Városligetben volt a nagy Iparcsarnok előtt, a Liezen-Mayer sétányon.Felállítás: 1896, 1931-ben újból működésbe hozva.Talpazata sziklás hegyszerű, aljában 700 m2 vízmedence (nem tévedés), horgany, legfelül nőalak Sió tündér, mint a Balaton nimfája, előtte jobbra Kelén és Helka szerelmespár,balról Kamor, a Balaton varázslója, furulyázó pásztorgyerekek, hátul nimfák az aranyszőrű kecske fürtjeit Nyújtják, körüs-körül fickándoző sellők, levagdosott kígyók. Kamor mintaképe Wartha Vince vegyésztanár volt. Esténként színes villanyfénnyel volt megvilágítva., az 1930-as évek végén lebontották.  

Mérete: 9 x 6,2 cm; 6,2 x 8,8 cm; 9 x 6,2 cm

Ár:   2.000 HUF

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés