Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Fotográfia Budapest. Ferenc József (Szabadság)-híd a Ferencvárossal

Budapest. Ferenc József (Szabadság)-híd a Ferencvárossal

Budapest. Ferenc József (Szabadság)-híd a Ferencvárossal [1930]

A világ egyik legszebb konzolos hídját, a Ferenc József (ma: Szabadság) hidat, amely a Fővám és a Gellért teret köti össze, 1896 október 4-én nyitották meg névadója, a király jelenlétében. A híd építését – az Erzsébet hídéval együtt – egy 1893-ban hozott törvény rendelte el. A két híd terveire nemzetközi pályázatot írtak ki, melyet a II. díjas Feketeházy János nyert meg. Neve manapság kevéssé ismert, pedig a szakma őt tartja hazánk legnagyobb hídtervező mérnökének.

A hagyomány szerint a legutolsó szöget maga Ferenc József verte be. A hídfőknél négy vámszedőház épült; ezek közül a budai oldaliak már nincsenek meg. A hidat 1945 január 16-án a visszavonuló német csapatok felrobbantották; a háború után elsőként épült újjá és Szabadság híd néven nyitották meg.  

Mérete: 11,2 x 8,4 cm

Ár:   1.500 HUF

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés