Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Kincsem, a csodakanca (ded.)

kincsem a csodakanca

Dr. Fehér Dezső: Kincsem, a csodakanca

 

A soha le nem győzött Kincsem - a verhetetlen csodakanca - születésének és pályafutásának hiteles történetét tartja kezében az Olvasó. A múlt század utolsó negyedének kezdetén ez a nagyszerű tenyésztői produktum irányította a külföld figyelmét az addig alig ismert magyar mezőgazdaságra és az állattenyésztésre. Teljesítményét azóta sem érte el, nem haladta meg egyetlen telivér sem a versenypályákon.

 

Kincsem leszármazottai - bár ősanyjuk nagyszerű eredményeit nem tudták elérni - a generációk során a világ 11 telivértenyésztő államába eljutottak és mindenütt megbecsülést szereztek e kiváló vérvonalnak. Ennek köszönhetően számos, nagy versenymúlttal rendelkező országban neveztek el a csodakancáról versenyeket, olyan országban is, ahol pályafutása alatt meg sem fordult. Ez mindennél jobban bizonyítja világszerte meglévő népszerűségét.

 

Kincsem születésének 100. évfordulójára könyvvel állítottak méltó emléket a lótenyésztés és versenyzés veterán krónikása Török Imre és a magyar lóversenyzés vezetője. A jubileumi könyv 1974-ben a csodakanca születésének évfordulóján rövid hetek alatt elfogyott. A soha le nem győzött Kincsem története és egy elmúlt világ olvasmányos korrajza nagy érdeklődést váltott ki.

 

Ezen bővített és átdolgozott újabb kiadás szerzője már egyedül készítette el ezt a könyvet, kibővítve tudományos vizsgálataival és a széles körű nemzetközi ismereteivel. Mindezt úgy végezte el, hogy megmaradt a könyv olvasmányossága, miközben emelkedett népszerű, tudományos hitele.

 

Szerző által dedikált példány!


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Hungarovideo

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    280

Ár:                  3600 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés