Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A magyar fogathajtás

magyar fogathajtas 01

magyar fogathajtas 02magyar fogathajtas 03jpg 

Tóth László: A magyar fogathajtás

 

Az ókori olimpiák elmaradhatatlan versenyszámát, a fogatversenyt csak a legutóbbi időben tette hivatalos sportággá a Nemzetközi Lovasszövetség. Még két évtizede sincs, hogy az első világversenyt, az Európa-bajnokságot Budapest megrendezte. Azóta egy-egy jelentős fogathajtó eseményen annyi néző szurkolja végig a színes, izgalmas versenyt, mint a Forma-I világbajnokság futamait. A magyar fogatsport nagyszerűen szerepelt az eddigi hivatalos világversenyeken: a hajtók a megszerezhető aranyérmeknek több mint a felét begyűjtötték. Eredményességük nem valamiféle "titkon" alapul, hanem a sok és jó minőségű munkán. Ennek a felkészülésnek összegzése az egykori fogatversenyző, a nagycenki méntelep vezetője, Tóth László kötete. A szerző bemutatja a magyar fogatozás hagyományait, edzésmódszereit, a kocsitípusokat, lószerszámokat, a hajtók öltözködését s végül, de nem utolsósorban a magyaros hajtótechnikát. A leírást számos magyarázó rajz és száznál több színes fénykép teszi világosabbá.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Corvina Kiadó, 1988

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    76

Ár:                  3000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés