Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Egyéb antikvár könyvek Antikvár sport könyvek Vitorlások és jachtok - Sport- és fejlődéstörténet

Vitorlások és jachtok - Sport- és fejlődéstörténet

vitorlasok es jachtok 01

vitorlasok es jachtok 02vitorlasok es jachtok 03vitorlasok es jachtok 04vitorlasok es jachtok 05vitorlasok es jachtok 06vitorlasok es jachtok 07vitorlasok es jachtok 08vitorlasok es jachtok 09 

Franco Giorgetti: Vitorlások és jachtok - Sport- és fejlődéstörténet

 

Kezdetben az ember egy nagyobb vászondarabot kötözött egy rúdra, és felfedezte, hogy az mozgatja a csónakját. Az évszázadok során azután e találmány bámulatos fejlődésen ment keresztül. A Vitorlások és jachtok - sport- és fejlődéstörténet e csodálatos nagyívű pályafutás történetét meséli el, a jachtsport kezdeteitől és a németalföldi sétahajóktól egészen a huszadik század hi-tech versenyvitorlásáig, felrajzolva a talán legszebb emberkéz alkotta eszköz, a jacht színes történelmi tablóját.
Könyvünk átfogó történeti munka, mely többek között korabeli metszetek, fényképek és tervrajzok segítségével kelti életre a hajóépítés művészetének e mestermunkáit, az olyan, rendszeresített hajókon alapuló korai vitorlásokkal kezdve, mint az első Amerikai Kupagyőztes America szkúner, a New York-i öböl sekély merülésű jachtjai, vagy a Solent karcsú és hosszú kutterei.
Részletesen foglalkozunk az olyan nagy hajóépítőkkel és -tervezőkkel, mint Steers, Watson, Herreshoff, Stephens, Nicholson, Rhodes, Farr, Frers, Laurent Giles, valamint a tervezési és építési technikák fejlődésével. Ismertetjük a történetünk szempontjából kiemelkedő jelentőségű tengerjárók, magányos kalandorok, nagy kormányosok, világkörüli utazók és versenyzők életét, eredményeit, illetve szerepüket a vitorlássport fejlődése szempontjából.
A legkorábbi, félhivatalos jachtversenyektől kezdve - amikor a résztvevő úriemberek még csak egymás között kötöttek fogadásokat, egészen az olyan gyilkos, világ körüli versenyekig, mint amilyen a Whitbread - a hajóversenyzés mindig is élénken foglalkoztatta a tengerészeket. A Vitorlások és jachtok - sport- és fejlődéstörténet-ben részletesen foglalkozunk az olyan versenyek történetével, mint a Sydney-Hobart futam, a Bermuda Race, az egyszemélyes vitorlások részére rendezett klasszikus óceánátkelő versenyek, az Amerika Kupa, vagy az Admiralis Kupa, ahol a viharok, a balesetek, az áldozatok és a nehézségek csak még hősiesebb tettekre sarkallták a résztvevőket.
Hosszú évtizedekig a jachtsport a gazdagok kiváltsága maradt, napjainkban azonban már milliószám vonzza híveit a világ valamennyi tengerére. A Vitorlások és jachtok - sport- és fejlődéstörténet nyomon követi egy olyan sport történetét és fejlődését, melynek művelői nemcsak egymással, hanem a legfélelmetesebb természeti elemekkel is felveszik a versenyt. A futamok olykor katasztrófába torkollnak, máskor dicsőséget hoznak, de sosem lehetnek unalmasak, amíg ilyen gyönyörű vitorlások és rendíthetetlen tengerészek vetélkednek egymással. 

 

Tartalom

 

Előszó 8
A vitorlások hőskora 14
A vitorlássport első aranykora 52
The Inter-War Decades 98
Towards a revival: A new yachting 152
Regattas at the end of the Millennium 212
Glossary and Index 298
Bibliográfia 303


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Alexandra Kiadó

Kötésmód :     kartonkötés, papírborító

Oldalszám :    304

Ár:                  5000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés