Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Egyéb antikvár könyvek Antikvár műszaki könyvek Háztartásigép-szerelő szakmai ismeret 1, Tájékoztató füzet a főző és vízmelegító készülékekről

Háztartásigép-szerelő szakmai ismeret 1, Tájékoztató füzet a főző és vízmelegító készülékekről

 hasztartasgepszerelo szakmai ism 1tajekoztato fuzet a fozo es vizmelegito keszulekekrol

Szarka Sándor: Háztartásigép-szerelő szakmai ismeret 1, Tájékoztató füzet a főző és vízmelegító készülékekről

 

A háztartási készülékek ma már szinte minden háztartásban megtalálhatók. Zavartalan működésük, ill. gazdaságos üzemeltetésük fontos népgazdasági igény. Segítségükkel a háztartási munkák elvégzéséhez szükséges idő lerövidül, ami a háziasszonyoknak több szabadidőt jelent és ennek révén más hasznos elfoglaltsághoz nyújt egyre több lehetőséget.
A háztartásigép-szerelők feladata a készülékek szakszerű szerelése és javítása, ezáltal a zavartalan működtetés feltételeinek biztosítása. A szakma társadalmi jelentőségét alapvetően az határozza meg, hogy szinte minden ember érdekelt a háztartási készülékek üzembiztosságában, ill. üzemzavar esetén a készülék gyors és szakszerű javításában.
E javításszolgáltató munka jelentőségét fokozza az a fontos körülmény, hogy a háztartási készülékek országos állománya jelenleg is több tízmilliárd forint értékű, tehát jelentős nemzeti vagyon, s így javításuk fontos népgazdasági érdek.
Korunkban tanúi lehetünk annak is, hogy a háztartási készülékeket - az igények jobb kielégítésére egyre többféle, összetett munka elvégzésére gyártják. Ennek sokszor az a következménye, hogy a készülékek felépítése és működése technikailag bonyolult, ezért javításuk és karbantartásuk igényes szakmunkát kíván.
Ezt az igényt csak fokozza az a sajátosság, hogy a háztartási gépek többségükben villamos működtetésűek, ezért szakszerű javításuk a villamos áramütés baleseti veszélyeinek csökkentése céljából életvédelmi jelentőségű.
A háztartásigép-szerelő szakmunkások ebben a szép, sokoldalú, nehéz, de ugyanakkor társadalmi jelentősége miatt megbecsült szakmában csak akkor tudnak eredményes munkát végezni, ha a szakmai ismeretek tanulása során alaposan megismerik a készülékek javításához szükséges elméleti és gyakorlati kérdések legfontosabb összefüggéseit.
A tankönyvben főleg a készülékek felépítési, működési és javítási ismereteit tárgyaljuk a részletmegoldások legfontosabb összefüggéseinek megjelölésével. Ezeknek az ismereteknek a megértéséhez a tananyagban közismert készülékeket is ismertetünk. Így a megismert fogalmak konkrét alkalmazása során a megtanult ismeretek általánosíthatók.
A tankönyvből megtanulhatjuk a legkorszerűbb készülékek, a villamos működtetés, a vezérlés és az automatizálás számunkra legújabb ismereteit is. Az állandó, rohamos fejlődés ugyanis naponta hoz létre olyan újabb készülékeket, amelyeket a javítást végző szakmunkásoknak a megismert fogalmak alapján önállóan kell majd vizsgálniuk és megjavítaniuk.
Meggyőződésünk, hogy a jó szakmunkás munkája közben állandóan követi szakterületének fejlődését.
Reméljük, hogy a tankönyv hasznos segítséget nyújt mind az alapismeretek elsajátításához (rendszeres tanulmányozásához), mind a gyakorlat során később felmerülő elvi kérdések megértéséhez, megoldásához.

 

 

Dr. Boncz László: Tájékoztató füzet a főző és vízmelegító készülékekről

 

Az elmúlt években megnőtt a háztartási főző-, sütő-, vízmelegítő készülékek választéka. Az áruk sokfélesége azonban a vásárlókat bizonytalanná teheti a megfelelő készülékek kiválasztásában.
A vevők általában szeretnek sokoldalúan tájékozódni, mielőtt valamilyen beruházásba kezdenek. Különösen fontos a jelenlegi gazdasági helyzetben mind a lakosság, mind a népgazdaság számára a használhatósági, energetikai, műszaki követelményeknek leginkább megfelelő készülék kiválasztása.
A döntést segítő prospektus, vásárlási tanácsadó füzet azonban még kevés, s nehezen hozzáférhető.
Ez a kiadvány igyekszik pótolni ezt a hiányosságot. Ismerteti a hazai kereskedelmi forgalomban kapható készülékek kivitelét, használatát, üzemeltetését, garanciális javításának legfontosabb tudnivalóikat fotókkal illusztrálva. Az irányárak a kiadást megelőző árakat tükrözik.
A füzet a belkereskedelmi forgalomba kerülő hazai és importtermékek kínálatát igyekszik ismertetni, elősegítve ezzel a megfelelő készülék kiválasztását.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Műszaki Könyvkiadó, Belkereskedelmi Továbbképző Intézet

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    145+107

Ár:                  1200 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés