Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A magyar vastermék-kereskedelem története

magyar vastermek kereskedelem tortenete

Dr. Temesi Sándor: A magyar vastermék-kereskedelem története

 

Magyarországon - elsősorban a két világháború közötti időszakban - a különböző szakmák képviselői igen jól szervezett egyesületekbe tömörültek, ahol az érdekképviseleti tevékenység mellett magas színvonalú hagyományőrző tradíciókat ápoló, a szakmakultúra fejlődését elősegítő élénk, pezsgő egyesületi élet folyt.
A Magyar Vaskereskedők és Vasiparosok Országos Egyesülete például Vasas-asztalt tartott fenn a Cariton Kávéház Petőfi-téri oldalán, amelynél minden hét csütörtökén 6 és 8 óra között kötetlen beszélgetésre gyűltek össze az egyesületi tagok.
Az elmúlt évtizedben a korábbi szakmai öntudat és összetartozás némileg - a kereskedelemben és így a vaskereskedelemben pedig nagymértékben - megkopott. A tervutasításos rendszerben a kereskedelmi tevékenység gyakorlatilag az adminisztratív elosztásra korlátozódott és ez enyhén szólva nem kedvezett a szakmai színvonal fejlődésének.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Magyar Acél- és Fémkereskedők Egyesülete, 2004

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    583

Ár:                  3600 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés