Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Egyéb antikvár könyvek Antikvár műszaki könyvek Angstertől Zsolnayig - Ipartörténeti tanulmányok

Angstertől Zsolnayig - Ipartörténeti tanulmányok

angstertol zsolnayig 01 

angstertol zsolnayig 02angstertol zsolnayig 03 

Hárs Éva: Angstertől Zsolnayig - Ipartörténeti tanulmányok

 

Baranya és Pécs ipartörténetének neves - a megyehatáron túl is jól ismert - személyiségei (Angster József, Engel Adolf, Höfler Jakab, Hamerly János, Taizs József, Zsolnay Vilmos és Miklós), valamint a múlt homályába veszett, csaknem teljesen elfeledett alakjai és vállalkozásai köszönnek vissza e tanulmánykötet lapjairól. A XVIII-XIX-XX. század hazai gazdaságtörténetét is számos új vonással gazdagítja a könyv tizennyolc tanulmánya, melyekben - többek között - az Angster orgonagyárról, a Pécsi Bőrgyárról, a Taizs nyomdász-, a Hamerli kesztyűs családról, a Zsolnay-gyárról és -családról, egykori pécsi rézművesekről, a kereskedelmi és pénzvilág jeles képviselőiről olvashatunk. A számos korabeli metszetet és fotót tartalmazó könyvből a régi korok történései és képviselői sok-sok tanulságot kínálnak a gazdasági felzárkózás és modernizáció problémáival küzdő jelennek.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara-Pro Pannonia Kiadói Alapítvány, 1999

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    270

Ár:                  2000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés