Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A térképpapír

terkeppapir 01

terkeppapir 02 

Dr. Albán Imre: A térképpapír - Különlenyomat a Térképészeti Közlöny IV. kötet, 3-4. füzetéből

 

Kevesen tudják nálunk, hogy a térképek előállításához különleges papírra van szükség. Sőt akadnak papírszakértők is, akik előtt a térképpapír fogalma ismeretlen. Ez részben azzal magyarázható, hogy nálunk valódi térképpapír alig másfél évtized óta van használatban. Másrészt Európában csaknem ezer különféle papírfajta van forgalomban (némelyik számtalan színárnyalatban) és így nem csoda, hogy a legtöbb papírszakember megelégszik annak a néhány száz papírfajtának az ismeretével, amely gyakorlatában előfordul. A térképpapírt általában a sokszínnyomó papírok csoportjába sorolják. Ez nem egészen célszerű, mert a térképpapírral szemben nagyobb igényeink vannak, mint a sokszínnyomó papírokkal szemben.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   M. Kir. Térképészeti Intézetm, 1937

Kötésmód :     tűzött papírkötés

Oldalszám :    20

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés