Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Egyéb antikvár könyvek Antikvár lexikon, enciklopédia Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Dr. Szabó Ákos - Kállai Tibor: Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

                                           Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

A jelen enciklopédia nem foglalkozik külön címszavak alatt, festő csoportosulásokkal, mint a címe is jelzi, a magyar festőket, rajzolókat, grafikusokat veszi számba. Nehéz és kényes dolog olykor bizonyos alkotókat ebben az esetben a "magyar" jelzővel ellátni. Magyar ebben az esetben az, akinek valami kötődése van a magyar tájhoz, emberhez, gondolkodáshoz, szemlélet, eredet, csatlakozás vagy közösségvállalás dolgában. Mert találkozni olyan élő festővel, aki azt mondja: én szlovák ember vagyok, de magyar festő vagyok...Értse mindenki úgy, ahogy akarja...

Az enciklopédia megszerkesztésének indító gondolata az volt, hogy a magyarországi műtárgy - ill. képkereskedésnek a kezébe egy eddiginél teljesebb és átfogóbb jegyzék kerüljön, annak hitében, hogy ez a munka jó szolgálatot tehet a festészet és a grafika iránt érdeklődők - reméljük - lassan bár, de egyre szaporodóbb táborának.

 

Nyelv :          Magyar

Megjelenés : Nyíregyháza, 1997

Kötésmód :   Kiadói papírborító

Oldalszám :  1032

                     A példány elfogyott. Előjegyezhető!

                           

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István  

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés