Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Magyar Larousse Enciklopédia 1-3.

magyar larousse enciklopedia 1magyar larousse enciklopedia 2magyar larousse enciklopedia 3

Déva Mária, Papp Éva: Magyar Larousse Enciklopédia 1-3.

 

Magyar Larousse - az olvasó egy olyan mű első kötetét tartja a kezében, amelynek Magyarországon, magyar nyelven nincsen előzménye. Egyrészt, mert a Magyar Larousse nem lexikon, nem enciklopédia, s nem is egynyelvű szótár abban az értelemben, ahogyan megszoktuk, hanem mindez egyszerre: enciklopédikus szótár. Másrészt, mert ez az enciklopédikus szótár francia-magyar együttműködés eredménye. Larousse, vagyis annak a nagyszerű hagyománynak a folytatója, amely Pierre Larousse kezdeményezésére 1866 óta adja közre évről évre szótárait, enciklopédiáit és enciklopédikus szótárait. Mindezt folyamatosan, vagyis a több nemzedéknyi tudós és szótáríró munkájával létrejött törzsanyagra támaszkodva, s azt évről évre kiegészítve és modernizálva. Ugyanakkor magyar, vagyis az a Larousse "amelynek magyar mását - írta Illyés Gyula már 1943-ban! - oly régóta sürgetjük." A három kötetben megjelenő Magyar Larousse tehát közös munka eredménye; áll egyrészt a francia kiadó magyarra áttett cikkeiből - ami olykor nemcsak fordítást, hanem a hazai olvasó igényeit figyelembe vevő módosítást, kiegészítést is jelent -, áll azután az Akadémiai Kiadó Értelmező Szótárának a mű arányaihoz igazított (és szükség esetén a megjelenés óta eltelt évek változásait figyelembe vevő, s ezért módosított) meghatározásaiból, s áll azokból a magyar tárgyú (földrajzi, történelmi, irodalmi stb.) cikkekből, amelyek e kiadás számára készültek és amelyek egy magyar olvasónak készült műből nem hiányozhatnak. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Akadémiai Kiadó, 1991-1994

Kötésmód :     nylkötés, papírborító

Oldalszám :    1063+1002+1185

Ár:                  6500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés