Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Egyéb antikvár könyvek Antikvár humor könyvek Piszkos Fred, a kapitány, Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára

Piszkos Fred, a kapitány, Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára

piszkos fred kapitany kozbelep

Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány, Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára

 

Őfelsége, aki azt sem tudja, mi a pénz, kirándulást óhajt tenni az alvilágban. Csakhogy ott nem olyan könnyű boldogulni, mint a trónszéken, ahol alkalmasint Fülig Jimmy helyettesíti őt egy darabig a nép nagy megelégedésére.
Mr. Theónak pénze van tömérdek, ötletet keres, hogyan célszerű elkölteni… Számos javaslat érkezik.
A rendkívüli kalandokat végigkíséri Piszkos Fred, a Kapitány és Fülig Jimmy, a fűtő-pincér-uralkodó-elsőtiszt – s kettőjük vetélkedése. Ez utóbbi szomorú végkifejlete pedig a következő:
„Piszok Alfréd ült a ládán minden gugsolék, és dohánza” – írja Fülig Jimmy.- „És asztán mondá: "Emlékszel-e fijjam, hogy én eccer egy ilyen lábába, téged kértelek és te engemet nem eresztettél ki? Sőt! rámtettél még ládákat” (Csakugyan ijesmi lehetett eccer). És mondtam: „Fredi bátya még ezen tréfát megjegyzé kedves fejébe? "Mire ő felelte: "Nem hinném, hogy szórakozott vagyok”. „Mondom: Nyissa ki a ládát. Aszongya ő nem asztalos, hagyam békében. És elmegy.” A kiváló elsőtiszt persze „önerőből” is ki tud jönni a ládából, de akkor látá ám – hogy egyenest a karanténba…

 

Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Magvető Könyvkiadó, 19

Kötésmód :     sérült papírkötés

Oldalszám :    451

Ár:                 1200 HUF


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés