Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Repülőmodellezés

repulo modellezes 01

repulo modellezes 02repulo modellezes 03repulo modellezes 04 

Hársfalvi Sándor: Repülőmodellezés

 

A műszaki tudományok és a technika a századforduló óta többet fejlődött napjainkig, mint annak előtte az emberiség egész történelme folyamán. Naponta újabb és újabb technikai csodák kápráztatnak el bennünket, s a technika bevonult hétköznapjainkba is. Életünk minden mozzanata végtelen szorosan kötődik a technika vívmányaihoz, hiszen alkotó munkánkat ma már el sem lehet képzelni nélküle. Ugyanakkor otthonunkból sem hiányoznak az életet kényelmesebbé tevő gépek, a szórakoztató és hírközlő eszközök.
Érthetően egyre nagyobb a technika iránti érdeklődés is; főleg az ifjúság részéről nyilatkozik meg ez hallatlan mértékben. Éppen ezért a technikai műveltség terjesztése, és az iránta megnyilvánuló érdeklődés kielégítése, annak szakszerű és megfelelő irányítása napjainkban szükségszerű feladat.
Igen jelentősek e tekintetben a Magyar Honvédelmi Szövetség modellezőklubjai és -szakkörei, ahol főként a fiatal generáció tízezreinek nyújtsunk alapvető technikai ismereteket a modellező tevékenység kapcsán.
Amint e könyvből is kitűnik, a modellezők a legkülönfélébb anyagok feldolgozásával építik modelljeiket, amihez számtalan kéziszerszám, gyakran szerszámgép szükséges. Alapfokon jártassá válnak tehát a fa-, műanyag- és fémipari gyártástechnológiában. A modellépítés műszaki rajzismeret nélkül elképzelhetetlen. Egy sor elméleti - matematikai és fizikai - alapismeret is nélkülözhetetlen a modellekhez szükséges számításokhoz, a modellek repülésének megértéséhez és a gyakorlati feladatok megoldásához. Ezenkívül a modellezés fejleszti a vele foglalkozók technikai gondolkodását, kombinatív készségét, hiszen a modellek tervezése vagy a modellek berepítése, a hibák elhárítása e készséget feltételezi.
Az előbbiekben említettek megismeréséhez, elsajátításához e könyv tanulmányozása nagymértékben hozzájárulhat. Mindazt az elméleti és gyakorlati útmutatást tartalmazza, amelyek a kezdőket elvezetik a szabadonrepülő kategóriák versenymodelljeihez. A modellezőklubok és -szakkörök tagjainak is hasznos kézikönyve lehet, mivel a témát átfogóan, egy-egy kategória modelljének kivitelezési lehetőségét sokoldalúan tárgyalja.
Remélem, hogy e szakkönyv a modellezők ismereteinek gyarapításán túlmenően, a modellezés népszerűsítésének és a technikai ismeretterjesztésének is hasznos eszköze lesz.
Bp. 1977. május
Dr. Beck Rezső
MHSZ OK Modellezési oszt. vez.,
a Magyar Modellező Szövetség főtitkára


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Műszaki Könyvkiadó, 1983

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    239

Ár:                  4000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés