Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Hindu halottaskönyv

hindu halottaskonyv

Dr. Hetényi Ernő: Hindu halottaskönyv - Pretakalpa

 

A hindu halottaskönyv (Pretakalpa) a Puránák (Ősi történetek) egyike, nevezetesen a Garuda Purána a tizennyolc Mahápurána listájában a 17. helyen szerepel, és az i.sz. IV. századból való.
A könyv szövege 16 fejezetben az elhaltak szellemeivel, azok sorsával, a túlvilággal és a halotti szertartásokkal foglalkozik.
A hindu mitológia szerint Visnu (a mindenség fönntartója) a "Hindu Háromság" egyik főistensége, Garuda, a mitikus lény (félig ember, félig madár) kérésére nyilatkoztatja ki a földiekkel foglalkozó tanítását. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Trivium Kiadó, 1994

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    155

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés