Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Egyéb antikvár könyvek Antikvár ezoterikus, életmód könyvek Rádzsa-jóga, avagy belső természetünk meghódítása

Rádzsa-jóga, avagy belső természetünk meghódítása

radzsa joga

Szvámi Vivékánanda: Rádzsa-jóga, avagy belső természetünk meghódítása

 

A jóga az egyik legteljesebb, legegyetemlegesebb rendszer, amely átfogó képet nyújt az életről, az emberiségről, a többi élőlényről és az egész világegyetemről. Egyetemes elv, a személyiség fejlesztéshez szükséges technikák és módszerek rendszere és mindenféle dogmától mentes spirituális út is egyben. Azt tanítja, hogy az élet valamennyi fent említett vonatkozása elválaszthatatlanul összefügg, és hogy csak akkor csillapíthatjuk a tudás és az örök boldogság iránti szomjunkat, ha felismerjük és megtapasztaljuk ezt a teljességet.
A jóga mindenekelőtt gyakorlati út, amelyen mindent magunknak kell elérnünk és megvalósítanunk. Több jóga-út létezik, ezek azonban elválaszthatatlanok egymástól. A rádzsa-jóga a meditáció ösvénye, a kalandozó gondolatok, végső soron a teljes elmeműködésünk feletti kontroll elérésének útja. A rádzsa-jógát "királyi" jógának is nevezik, mert a védikus írások jógával foglalkozó részeit rendszerbe foglalva jól értelmezhető képet nyújt a jóga teljes folyamatáról. Az ősidők óta meglévő tudást a bölcs Patandzsali összegezte Jóga-szútra című művében az i. e. IV. században, melyben nyolc lépcsőjét emelte ki az úgynevezett "jóga-létrának". Ezen a jóga-létrán felfelé lépegetve az ember elérheti vágyott céljait, a lélek transzcendentális tudatának felébresztését és az anyagi kötőerők fölé való emelkedést.
Vivékánanda immár klasszikussá vált könyvének első része a rádzsa-jógával kapcsolatos tanításait tartalmazza, a másodikban pedig Patandzsali Jóga-szútráinak fordítását és magyarázatát találjuk. Vivékánanda a fordítás során a szöveg lényegét igyekezett megragadni, és meglátásait közérthető nyelven próbálta átadni az olvasóknak, bevezetést nyújtva ezzel az elme feletti uralkodás művészetébe.

 

Tartalom

 

Rádzsa-jóga
Megjegyzés a magyar kiadás elé 9
Előszó 13
Bevezetés 17
Az első lépcsőfokok 31
Prána 43
A pszichikus prána 57
A pszichikus prána szabályozása 63
Pratjáhára és dháraná 69
Dhjána és szamádhi 77
A rádzsa-jóga röviden 87
Ptandzsali jóga-aforizmái
Bevezetés 97
Az összpontosítás és annak spirituális haszna 103
Az összpontosítás gyakorlása 141
Az erők 179
Az egydülvalóság 201
Függelék: Utalások a jógára 219
Irodalom: Patandzsali jóga-szútráinak magyar fordításai 225
Szójegyzék: A kötetben előforduló jóga-szakkifejezések 227


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Lazi Könyvkiadó, 2006

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    233

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés