Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár útikönyvek Antikvár útleírások Háromszéktől a Himálajáig - Körösi Csoma Sándor életútja

Háromszéktől a Himálajáig - Körösi Csoma Sándor életútja

haromszektol a himalajaig 01

haromszektol a himalajaig 02haromszektol a himalajaig 03haromszektol a himalajaig 04haromszektol a himalajaig 05

Dr. Baktay Ervin: Háromszéktől a Himálajáig - Körösi Csoma Sándor életútja

 

Ez a könyv Körösi Csoma Sándor halálának századik évfordulójára készült. Célja az, hogy világjelentőségű nagy tudósunknak, a tudomány legáldozatosabb magyar hősének emléket állítson és ázsiai életének körülményeit, amennyire lehet, a tényeknek megfelelően hozza a magyar közönség tudatába. Ezzel tartozunk Kőrösi Csoma Sándor emlékezetének. Kérdés azonban, szükség lehet-e szerény munkámra. Hiszen életét eddig többen is megírták, s valószínű, hogy a Magyar Tudományos Akadémia szintén Kőrösi Csoma Sándor munkásságának szakavatott méltatásával fogja megünnepelni a naqy székely-magyar emlékét az évforduló alkalmából. Mégis azt tartom, hogy amit ebben a könyvben megírok, nem felesleges. Hogy szempontjaimat igazoljam, röviden ismertetem az eddig megjelent jelentékenyebb életrajzokat.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Vörösváry Kiadóvállalat, 1942

Kötésmód :     viseltes félvászon kötés

Oldalszám :    299

Ár:                  3000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés