Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Amundsen

amundsen 

Jakovlev: Amundsen

 

Részlet a kötetből: Hiv a tenger A gyerekek a szűk hídon felmentek a gőzösre és sorban leültek a fedélzet szélén. Knudsen, a helyettes tanító gondosan végignézett minden fiút Mindegyiknek a kezében vagy a hátán ott volt a táska az elemózsiával. A tanító, Nordal, utolsónak ment fel a gőzösre. A hajó fedélzete minden oldalán nyitott volt, felülről ponyva védte az utasokat az esőtől és a naptól. A város épp most ébredt fel. A nap felkelt a messzi hegyek mögött, de. Nordmarken alatt, a völgyben még mély árnyék feküdt. A partmenti víz olajos és mozdulatlan volt. Sirályok szálltak felette és átható hangon sivítottak. A gőzös egyet füttyentett. A fedélzet alatt felsistergett a gőz. Két matróz bevonta a hidat, felszedte a köteleket a part és a hajótörzs közti keskeny vízsáv mindinkább kiszélesedett. A fiúk felálltak és lelkesen rákezdték: «Mi szeretjük e sziklákat...» Leghangosabban és leghevesebben egy zöldkabátos, zöldkalapos fiú énekelt. Knudsen az ének ütemére bólogatott fejével a fiúk felé. Amikor befejezték, mosolyogva mondta: - Bizony, Roald, neked van a legerősebb hangod. - És a legkellemetlenebb - csapott rá rögtön Roald csúfolódó szomszédja, a szőke kis Falkenberg. A fiúk hangosan elnevették magukat s egymás hangját versenyezve túlkiabálták. - Roaldnak kakas ül a torkában.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Franklin Könyvkiadó

Kötésmód :     félvászon kötés, sérült papírborító

Oldalszám :    206

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés