Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár útikönyvek Antikvár útleírások Cseng Ho - Michael Yamashita a legnagyobb kínai felfedező nyomában

Cseng Ho - Michael Yamashita a legnagyobb kínai felfedező nyomában

cseng ho 01

cseng ho 02cseng ho 03cseng ho 04cseng ho 05

Michael Yamashita, Gianni Guadalupi: Cseng Ho - Michael Yamashita a legnagyobb kínai felfedező nyomában

 

A Távol-Kelet szakavatott fotográfusaként, aki ideje nagy részét e térségben tölti, igencsak büszke vagyok arra, hogy rengeteget tudok Ázsiáról. Mégis, amikor 2003-ban először hallottam Cseng Ho nevét, fogalmam sem volt róla, ki lehet. Sógorom, Gavin Menzies, 1421. Amikor Kína felfedezte a világot című könyvével lepett meg, melyre kis cetlit ragasztott: "A következő sztorid." Amikor aztán felütöttem provokatív című könyvét, azon kaptam magam, hogy Cseng Hóról olvasok. Ki ez a mitikus figura - ez a Cseng Ho admirális? És hogy lehet, hogy én még soha nem hallottam róla? Menzies révén megtudtam, hogy Cseng Ho Ázsia legnagyobb felfedezője volt, és akkora flottát irányított, melyet az első világháborúig nem látott ismét a világ. Ez a majd' két méter magas, szálfa termetű ember hét nagy expedíciót vezetett Kínából kiindulva jóval azelőtt, hogy Kolumbusz, Vasco de Gama és Magellán egyáltalán elindultak volna. Azt is megtudtam, hogy Cseng Ho olyan sokfelé utazott, hogy teljesítménye egyszerűen elhomályosítja az összes többi általam ismert felfedezőét. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Alexandra Kiadó, 2006

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    447

Ár:                  A tétel elkelt! Előjegyezhető  


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés