Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Napnyugati utazás - Napló

Napnyugati utazás. Napló

Bölöni Farkas Sándor: Napnyugati utazás - Napló

Válogatta, szerkesztette, a tanulmányt, a szó- és névmagyarázatot írta: Maller Sándor

Bölöni Farkas Sándor író, műfordító, akiben Kazinczy a "magyar Schillert"-t vélte felismerni, egyike a reformkor legérdekesebb személyiségeinek, legjelesebb gondolkodóinak. A magyar irodalom méltatlanul elfeledett alkotói közé tartozik, azok közé, akiket ma is kell, s tegyük hozzá, érdemes is, felfedeznie az olvasónak.

A nyugati országoktól tanulni vágyó fiatal nemzedék számára Bölöni járta ki az utat, mint ahogy elsőként is ő fedezte fel az akkor alig ötvenéves, tengerentúli demokráciát.

Bölöni Farkas Sándor azoknak a magyaroknak volt egyike, akik a messziről nézve oly lelkesítő, közelről viszont sokszor gyötrelmesen tehetetlen reformkorban a nemzetet jelentették, jelenének reményt adtak, jövőjének példát.

Nyelv :          Magyar,

Megjelenés : Helikon, 1984

Kötésmód :   Karton, papírborítóban

Oldalszám :  632

Ár:                2.000 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István
 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés