Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Fizika mindenkinek

fizika mindenkinek

A. I. Kitajgorodszkij - L. D. Landau: Fizika mindenkinek

 

A fizika művelői a világ minden táján nagyon jól ismerik Landau hatásában alig felmérhető híres könyvsorozatát, az E. M. Lifsiccel együtt írt Elméleti fizika tíz kötetét. Ezekből a kötetekből sugárzik az az erő, amely a Nobel-díjas Landaut sok szempontból meghatározó szerepű munkássága csúcsaihoz emelte: a fizika világának sajátos, a jelenségek mélyén rejtőző lényeget átérző egységes szemlélet. És az életműnek is beillő hatalmas alkotás mellé, az ifjúság, a fizikával most ismerkedők okulására, Landau odaállított egy szerény kis könyvet. A címe: Fizika mindenkinek. A két végletet - miként e könyvecske minden sora sugallja - éppen az egységes fizikai világszemlélet köti egybe. Ennek jegyében kell kialakulnia a legegyszerűbb fogalmaknak is, hogy azután az alapvető törvények szerepének megértésével a fizikai problémák helyes felvetésének és megoldásának készsége teremtődjön meg.
Landau az elemi fizika tanításában igen jártas Kitajgorodszkij tapasztalatait segítségül híva vezérli az iskolások még gyakran botladozó lépéseit a fizika két fontos területére, a mechanika és a molekuláris mozgások világába. Egyenesen lenyűgöző, ahogy a szerzők egy sor valóban bonyolult fizikai kérdést megvilágítanak, különösebb matematikai mutatványok nélkül, csupán alkalmas és szemléletes példákkal logikus gondolkodásra, józan belátásra késztetve olvasójukat. Így nem lesznek az egyszerűsítő törekvések áldozatai sem azok a klasszikus kérdések, amelyeknek már régen a természettudományos kultúra részévé kellett volna válniuk, sem a modern fizika legizgalmasabb, világképet formáló eredményei. Sőt, éppen ezek jutnak hangsúlyozott szerephez.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Gondolat Kiadó, 1975

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    429

Ár:                  2000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés