Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A földrajzi gondolat története

foldrajzi gondolat tortenete

gróf Teleki Pál: A földrajzi gondolat története

 

A kérdés föltevése. - A földrajzi gondolat története általános gondolattörténeti probléma. - A közelmúlt ellentétes felfogásai e fejlődés episodja. - A földrajz legtágabb fogalma alapján való s a történelem előtti időkbe visszamenő magyarázat szüksége. - A földrajzi gondolat mint eszme, módszer és tárgy.
Ezek a lapok nem akarnak egyebek lenni essaynél, a szó legszorosabb értelmében, hézagos, dilettáns kísérletnél.
A kérdéseket, amelyekre feleletet kívánnak keresni, ebben a formában még nem tették fel.
A földrajzi gondolat története nem a földrajzi tudomány, mint tudományszak története, mert földrajzi gondolat alatt a rajtunk kívül levő, a velünk szembenálló világnak, környezetünknek mindenkori felfogását értem. És ez a gondolat, mint az öntudatára ébredt embernek kapcsolata lakóhelyével, a földdel, nem egy tudományé, hanem általános emberi. Ezért a földrajzi gondolat története nem lehet egy tudományszaknak, nem is egyetlen fogalomkörnek problémája. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Kossuth Könyvkiadó, 1996

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    193

Ár:                  1200 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés