Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Stephen Hawking: A nagy terv

nagy terv

Stephen Hawking: A nagy terv - Új válaszok az élet nagy kérdéseire

 

A világ egyik legnagyobb gondolkodójának csaknem egy évtized után az első jelentős munkája, melyben új válaszokat ad az élet végső kérdéseire.
Mikor és hogyan kezdődött az Univerzum története? Mi a valóság természete? Miért van ott valami a semmi helyett? Miért vagyunk itt? Miért vannak a természeti törvények olyan pontosan beszabályozva, hogy éppen megengedjék az intelligens életet? Vajon a Világegyetemünkre érvényesnek látszó tökéletes működés bizonyítékot jelent-e egy jóindulatú Teremtő létezése mellett, aki mozgásba hozta - vagy a természettudomány más választ ad erre a kérdésre?
Stephen Hawking és Leonard Mlodinow legújabb könyvükben briliánsan szellemes, ugyanakkor egyszerű és közérthető nyelven mutatják be az Univerzum rejtelmeire vonatkozó legfrissebb tudományos elképzeléseket. Elmondják, hogy a kvantumelmélet szerint a kozmosznak nem egyetlen létezése vagy történelme van, hanem az univerzum minden lehetséges történelme egyidejűleg létezik. Amikor ezt az Univerzum egészére alkalmazzuk, az elképzelés megkérdőjelezi az ok és okozat viszonyának hagyományos felfogását. A szerzők szerint az a tény, hogy a múlt nem ölt határozott formát, azt jelenti, hogy nem a történelem hoz létre bennünket, hanem mi magunk hozzuk létre a történelmet, azáltal, hogy megfigyeljük a múltat. A szerzők kifejtik, hogy mi magunk is a korai Világegyetemben fellépő kvantumfluktuációk leszármazottai vagyunk, és megmutatják, miként jelzi előre az elmélet a "multiverzum" létezését - amely elképzelés szerint a miénk csak egyike annak a rengeteg univerzumnak, amelyek mindegyikében eltérő természeti törvények uralkodtak, és amelyek mind spontán módon, a semmiből bukkantak elő.
Emellett Hawking és Mlodinow megkérdőjelezi a valóság hagyományos fogalmát, amikor felállítják a valóság "modellfüggő" elméletét mint a legjobb elméletet, amelynek felfedezésében reménykedhetünk. Végül megvizsgálják az M-elméletet mint a minket és az egész Világegyetemünket irányító törvények magyarázatát. Ez az elmélet jelenleg az egyetlen életképes jelölt arra, hogy a "mindenség elmélete" legyen. Ha sikerül bebizonyítani az elmélet helyességét, írják a szerzők, akkor ez lesz az az egyesített elmélet, amelyet már Einstein is keresett.
A nagy terv bármely más könyvnél informatívabb és provokatívabb útikalauz azon felfedezések világába, amelyek megváltoztatják világképünket, és alapjaiban fenyegetik legjobban kedvelt elképzeléseink némelyikét.

 

Tartalom

 

1 • A létezés rejtélye 9
2 • A törvény uralma 19
3 • Mi a valóság? 47
4 • Alternatív történelmek 75
5 • A mindenség elmélete 103
6 • Kiválasztjuk a mi Világegyetemünket 145
7 • Szinte már csoda 175
8 • A nagy terv 201
Kislexikon 216
Köszönetnyilvánítás 222
Mutató 224


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Akkord Kiadó, 2011

Kötésmód :     kartonkötés, papírborító

Oldalszám :    228

Ár:                  A tétel elkelt!Előjegyezhető


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés