Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Ökológiai egészségkert

okologiai egeszsegkert

Edmond Bordeaux Székely: Ökológiai egészségkert - A túlélés könyve

 

1950-ben előadássorozatot tartottam hallgatók egy csoportjának, akik érdeklődtek az ökológiai kertészet iránt. Abban az időben az "ökológia" fogalma alig volt ismert, többnyire félre is értették, miután az ökológiai kertészet témája tanítványaim azon kisebb körén belül maradt, akik gyakorlatilag már alkalmazták ökológiai módszereimet, saját kreatív kisgazdaságaikban. Ha abban az időben előadásaim kiadására is gondolok, a következő címet adhattam volna a sorozatnak: "Az ökológiai kert: a jövő mintája". Az alatt a néhány év alatt bizonyára senki, legkevésbé jómagam gondoltam, hogy természeti erőforrásaink rohamos kimerítése, a levegő és a vizek növekvő szennyeződése mindenki számára ismerőssé fogja tenni az "ökológia" fogalmát. "A jövő mintája" mostanra, 1971-re a "Túlélés könyvévé" vált. Az ember számára a puszta túléléshez - vagyis annak megvalósításához, hogy valahogyan megéljük ennek a századnak a végét - el kell fogadni és az egyéni szükségletekhez kell igazítani a jelen könyvben körvonalazott intézkedéseket, olyan gyorsan, amennyira az emberileg egyáltalán lehetséges. Szükségtelen, és fölösleges lenne újra felidézni a levegő és a víz szennyezésnek összes siralmas részletét, táplálékunkat és ivóvizünket mérgező kemikáliák együttes hatását, a higany és hasonló veszélyes elemek jelenlétét, amelyek tengereink ökológiai egyensúlyát fenyegetik, vagy a népesség robbanást, annak negatív következményeivel együtt: az éhínség és járványok, a bűnözés és a munkanélküliség. Mindezek olyan tények, amelyeket naponta hallunk, ezért nincs szükség arra, hogy külön kitérjünk rájuk. Csak egyetlen dolgot szeretnék itt megemlíteni, - mivel az egy sebesen növekvő rémálóm - ami eredményesen lenne csökkenthető, vagy akár kiküszöbölhető a jelen könyvben körvonalazott alapelveket követve. Az USA-ban kialakult segélyező rendszerről beszélek. Ez valójában egyáltalán nem egy rendszer, hanem a zűrzavar és frusztráció végtelen útvesztője azoknak, akik megpróbálják a segélyeket szétosztani, valamint agónia és megaláztatás mindazoknak, akik igyekeznek azt megkapni.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Living Earth Élő Föld Kft., 2001

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    104

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés