Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Buddha

buddha techy 1

buddha techy 2buddha techy 3

Téchy Olivér: Buddha

 

Az olvasó a Buddha-életrajzok sorában szokatlan művet tart a kezében – a magyar szerző munkája az ősforrásokhoz visszanyúló, szuverén alkotás. Egy elfogulatlan kívülálló összegezte e könyvben fél évszázados kutatómunkája eredményeit: eredeti páli és szanszkrit nyelvű források alapján írt olyan életrajzot, amely hitelesebben és emberközelibb megvilágításban mutatja be Buddhát, mint a külföldön megjelent monográfiák többsége.
Téchy Olivér végigkíséri a buddhizmus történelmi megalapítója emberi életútját; miként vált az i.e. 563-ban született, előkelő környezetében boldogtalan Gautama Sziddhárta hercegből megismerést, igazságot, megváltást kereső vándor, indiai filozófusok, bölcsek, jógik tanítványa, önsanyargató aszkéta, majd miként lépett – mint Megvilágosodott – az önálló gondolkodás útjára, és jutott el egy új etikai rendszer megteremtéséig. Megtudjuk, hogyan tanított, szervezett több mint negyven éven át és indított útjára egy tant, amely az egyik legjelentősebb világvallássá lett.
A könyv nemcsak Buddha életével s a buddhizmus legfontosabb alapeszméivel ismerteti meg az olvasót, hanem más indiai vallási-filozófiai iskolákkal is. A szerző nagyon szép tolmácsolásában olvasható klasszikus művek részletei s forrásul szolgáló szövegek, gondosan választott illusztrációk és magyarázó jegyzetek segítik az olvasó jobb eligazodását ezen a Magyarországon még igen kevéssé ismert terepen.
Téchy Olivér halála után a kötetet Puskás Ildikó, jeles indológus gondozta.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Gondolat Kiadó, 1986

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    455

Ár:                  A tétel elkelt! Előjegyezhető


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés