Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár társadalomtudományi könyvek Antikvár történelmi könyvek A Kárpát-medence ősi kincsei - A kőkortól a honfoglalásig

A Kárpát-medence ősi kincsei - A kőkortól a honfoglalásig

karpat medence osi kincsei 01

karpat medence osi kincsei 04karpat medence osi kincsei 02karpat medence osi kincsei 03karpat medence osi kincsei 05karpat medence osi kincsei 06 

Vágó Ádám: A Kárpát-medence ősi kincsei - A kőkortól a honfoglalásig

 

Első ízben jelenik meg ilyen összefoglaló, tárgyakkal gazdagon reprezentált, művészeti megközelítésű, tudományos-ismeretterjesztő munka a Kárpát-medence Árpád-kor előtti műkincseiből. A bemutatott tárgyak egy része először jelenik meg nagyközönség előtt, így szenzációs újdonságnak számít.

 

A reprezentatív művészeti album Kr. e. 800 000-től, a Kárpát-medencei őskőkor kezdetétől a Kr. u. 10. századig, a magyar honfoglalás korának végéig mutatja be és rendszerezi mindazt, amit az egyes korszakok tárgyi kultúrájáról, művészetéről tudunk. Történeti és művészeti megközelítésű korszakleírásokkal, elemzésekkel, érdekességekkel, térképekkel, valamint közel 2000 műtárgy színes fotójával mutatjuk be a Kárpát-medence ősi műkincseit.

Az ősi civilizációk szerelmese, Vágó Ádám csodálatos könyvet szerkesztett: a Kárpát-medencében talált régészeti leletek számbavételével bemutatja, hogy az évezredek során kik éltek itt és mit alkottak. A szép kiállítású, nagyméretű kiadványban közel 2000 tárgy fotóját találjuk, a területen feltárt régészeti leletanyag legértékesebb kincseit.

Talán elcsépelt a kifejezés, hogy hiánypótló műről van szó, de ez a minősítés egyik könyv esetében sem lehet annyira jogos, mint éppen ezen összeállítást látva.

Nagy munka volt a kötet létrehozása: Csorba László, a Nemzeti Múzeum (volt) főigazgatója támogatásával, valamint az ország legjelentősebb megyei múzeumainak és más jelentős gyűjteményeinek bevonásával sikerült értékeinket számba venni és lefényképezni.

Ahogyan a cím is jelzi, a könyv az őskőkortól a honfoglalásig mutatja be a kincseket, tehát a Kr.e. 800 000-től a Kr.u. 10. századig. A kiváló régész szakemberek a leletek pontos, szakszerű leírásával gazdagítják az albumot. Így nemcsak a tárgyak szépségében gyönyörködhetünk, nemcsak az egykori mesterek ügyességén álmélkodhatunk, hanem a tudományos összefüggéseket is megismerhetjük.

A Kárpát-medence mindig különböző társadalmi rendszerek és kultúrák találkozási pontja volt, de mégis nyomon követhető egyfajta folytonosság, a különféle hatások egyedi szintézise.

A lenyűgöző látvány és az a rengeteg ismeret, amit a könyv elénk tár, bizonyítja, hogy a Kárpát-medence minden időben lakott volt, és élhető körülményeket biztosított az itteni közösségeknek.

Ez a lenyűgöző szépségű album a Kárpát-medence civilizációinak képzeletbeli múzeuma.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Kossuth Kiadó, 2015

Kötésmód :     kartonkötés, papírborító

Oldalszám :    520

Ár:                  10 0000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés