Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár társadalomtudományi könyvek Antikvár történelmi könyvek Jöjjetek ezrével...- Képes album a Magyar Tanácsköztársaság Vörös hadseregéről

Jöjjetek ezrével...- Képes album a Magyar Tanácsköztársaság Vörös hadseregéről

jojjetek ezrevel 01

jojjetek ezrevel 02jojjetek ezrevel 03 

Árokay Lajos: Jöjjetek ezrével...- Képes album a Magyar Tanácsköztársaság Vörös hadseregéről

 

Mind kevesebb azok száma, akik közvetlen részesei, szemtanúi voltak az 1919-es Magyar Tanácsköztársaság, a magyar Vörös Hadsereg hősi küzdelmének. Az újabb nemzedék az egyre távolodó időn át néz vissza történelmünk e rövid, gyorsan tovaröppenő hónapjaira. Mit mentettek át a fényképezőgépek kamerái a gazdagon zajló eseményekből? Mi az, ami érzékeink számára még visszaidézheti a magyar ploretariátus háborújának lángoló, majd hamvába múló, de az elbukásban is hősi tényeit?
Több mint kétszáz érdekes fényképfelvételt kötött csokorba a szerző: így látta a gép lencséje, a fényképész lelkes szándéka a kort, az embereket az eseményeket. Ám a szerző ennél többre is vállalkozik. Megkísérli, hogy választ adjon a ma is oly izgató kérdésekre: miből merítette a négyéves háborúban elgyötört magyar ploretariátus azt a bámulatos erőt, elszántságot, lelkesedést, amellyel sorsának megfordítására vállalkozott a túlerejű ellenséggel szemben, és miért kellett hősi vállalkozásának elbuknia?
A képek, gondolatok, emlékek ma is időszerűek, tanítanak, előremutatnak.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Zrínyi Katonai Kiadó, 1969

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    182

Ár:                  2500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés