Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Békeszerződések lexikona

bekeszerzodesek lexikona

Veresegyházi Béla: Békeszerződések lexikona

 

Eddigi munkáimhoz hasonlóan a gyakorló történelem tanárok és diákjaik igényeiből indultam ki akkor, amikor ennek a kötetnek a megírásához fogtam. Iskolai történelemoktatásunkban az utóbbi tíz évben ugyan örvendetesen sok anyag jelent meg, amely összehasonlíthatatlanul jobban szolgálja a tanulást és a megismerést, mint évtizedekkel ezelőtt. Ugyanakkor sok még a tennivaló is. E gondolat hozta létre könyvemet, amelyben a legfontosabb békeszerződéseket szedtem alfabetikus sorrendbe. A kötetben 174 békeszerződés adatai szerepelnek. A békeszerződések a háborúk lezárásának dokumentumai - bár nem mindegyik járt megegyezéssel. Ezekben az okmányokban megfogalmazták a békeszerződések céljait, biztosítékait és a végrehajtás ellenőrzésének formáit is. Ugyancsak sok szerződés tartalmazza a területi rendezést, a gazdasági és pénzügyi rendelkezéseket, valamint a háborús bűnösök, a hadifoglyok sorsának rendezését is. A könyvben néhány szerződés kiemelt eredeti szövege is megtalálható, amelyekből a szorgalmas olvasó kibányászhatja a fenti részleteket. A könyv első részében a békeszerződések rövid, alfabetikus rendbe szerkesztett leírása található. A második részben néhány térkép segíti a jobb tájékozódást néhány fontosabb békeszerződés kérdésében. A harmadik részben a szerződések eredeti szövegei találhatóak, amelyeket egy történelmi időszalag követ, amelyen elhelyeztem a békék sorát és beleírtam néhány olyan történelmi eseményt, amelyek segítik a tájékozódást.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Anno Kiadó

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    178

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés