Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A lineáris B megfejtése

Chadwick: A lineáris B megfejtése

 

Chadwick, John: A lineáris B megfejtése

Régi idők írásai mindig is erősen foglalkoztatták, és foglalkoztatják napjainkban is a tudósok fantáziáját. Egy-egy írás megfejtése valóságos új világot tár fel, új fényben mutatja be egy nép életét, történelmét, kultúráját. Ez történt az egyik régi görög írás, a lineáris B esetében is. A 20. sz. elején folytatott krétai ásatások során talált írásos táblák körül sok vita folyt, számos megfejtési kísérlet született. A rejtélyt végül is Michael Ventris angol építész oldotta meg az 1950-es évek elején. Felfedezését méltán sorolhatjuk századunk nagy művelődéstörténeti eseményei közé. Chadwick munkája nemcsak alapos, pontos filológiai és archeológiai beszámoló, hanem egyben érdekes, izgalmas olvasmány is.

Nyelv :          Magyar,

Megjelenés : Gondolat, 1980

Kötésmód :   Karton, papírborítóval

Oldalszám :  226

Ár:                1.000 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés