Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Aranyvonat

Kádár Gábor-Vági Zoltán: Aranyvonat

Fejezetek a zsidó vagyon történetéből.

A két fiatal magyar történész az elmúlt években öt ország levéltáraiban kutatta a magyar zsidók vagyonának törtnénetét és háború utáni sorsát. A kötet röviden összefoglalja a zsidóság kifosztásának főbb állomásait, s részletesen ismerteti az aranyvonat néven elhíresült szerelvény összeállításának és Ausztriába szállításának történetét. Nyomon követi a vonatra került értékek sorsát Európában és a tengeren túlon, egészen az 50-es, 60-as évekig. Kurt Becher SS ezredes nagy vitát kiváltó személyiségét és tevékenységét helyezi s fókuszba a kötet második fele. Becher nemcsak a magyar zsidók kifosztásának volt központi figurája, hanem - okkal vagy ok nélkül - sokan hozzákötik a holokauszt olyan döntő eseményeit is, mint például a tömeges megsemmisítés leállítása vagy a budapesti gettó megmentése.

 

Nyelv :          Magyar,

Megjelenés : Osiris, 2001

Kötésmód :    Papír

Oldalszám :   304

Ár:                 A tétel elkelt! Előjegyezhető.

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés