Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A szabó tűje és a cipész dikicse

A szabó tűje és a cipész dikicse

Dokumentumok a kisipar és kiskereskedelem államosításának történetéből.

Szerk.: Majtényi György és Szatucsek Zoltán

Kötetünk a kisipar és kiskereskedelem államosításának történetét (1948-1952) beszéli el dokumentumokban. A kor propagandája az újabb és újabb államosítások kapcsán azt a tudatot igyekezett erősíteni az emberekben, hogy "az államnak nincs szüksége a szabó tűjére vagy a cipész dikicsére". A korabeli hétköznapok azonban más képet mutattak. Az államosításoktól még a legkisebb üzemek és üzletek tulajdonosainak is félniük kellett. Az állam végül nem mondott le sem a szabó tűjéről, sem a cipész dikicséről.

Nyelv :          Magyar,

Megjelenés : Magyar Országos Levéltár, 2001

Kötésmód :   Papír

Oldalszám :  262

Ár:                2000 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés