Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Ferenc József zászlai alatt (1848-1914)

 

Józsa György Gábor: Ferenc József zászlai alatt (1848-1914)

Ferenc József zászlai alatt vonultak a katonák: gyalogosok, dragonyosok, huszárok a dunai monarchia hadjárataiban. Szuronyos rohamaikat eleinte lelkesítő katonamuzsika kísérte, utóbb már csak az első világháború össztüze pergett kíméletlenül a véres anyagcsatákban.

A jelen kötet arra vállalkozik, hogy "elmesélje" a történelmet, ennek révén pedig bemutassa a hadsereg helyét Ausztria-Magyarország társadalmában, részletesen ecsetelje a legfontosabb hadjáratokat, győztes és vesztes csatákat, a kaszárnyaélet mindennapjait, a fegyverzetet, a fölszerelést, a hadtápot. Külön figyelmet szentel a tisztikarnak, amely a dinasztia hű támaszaként, valamint az összbirodalmi érdekek szilárd védelmezőjeként bizton hazára lelhetett ebben a különös, nemzetek fölötti képződményben.

A könyv fordulatosan, olvasmányosan olykor az iróniát sem nélkülözve rajzolja meg egy olyan hadsereg képét, amely minden tekintetben magán viselte egy soknemzetiségű állam valamennyi belső ellentmondását

Nyelv :           Magyar, 

Megjelenés :  Corvina, 1990 

Kötésmód :    Vászon, papírborítóban

Oldalszám :   144

Ár:                 4500 HUF 


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés