Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Urambátyám országa

urambatyam orszaga

Makkai János: Urambátyám országa

 

Ez a könyv, amelynek első kiadása hat hét alatt elfogyott, a magyar életnek szellemes, kissé irónikus nagyító tükörben látható képét mutatja. Rá akar mutatni a hibákra, hogy egy új, egészségesebb és szebb magyar élet megteremtését segíthesse elő.

POLITIKUSNAK NEMCSAK AZ A hivatása, hogy népének gazdasági és szociális kérdéseivel foglalkozzék. A reformpolitikusnak meg igazán nem az a küldetése, hogy jelszólicitálást és közhely-háborút folytasson kortársaival. A valódi újító, akár kicsiny, akár nagy lélek, akkor teljesíti hivatását, ha felismeri ez élet újabb problémáit és környezetében elindítja azokat a mozgalmakat, amelyeket a kor lelkisége diktál. Ha majd e problémák a közvélemény szemléletében általános érdeklődésűvé nőnek s ha megindul körülöttük a társadalmi harc - majd jelentkezik elég közéleti iparos és politikai vámszedő, aki mindenkor minden áramlatnak az élére vágtat és a végén azzal a boldog érzéssel tekint körül a csatamezőn, hogy: ő győzött. Az igazi reformpolitikus valódi hivatása az, hogy új tennivalókat fedezzen fel a nemzeti és társadalmi életben. Ilyen tennivaló sokkal több van, mint azt a tömegek és vezéreik hinnék. Az élet állandóan fejlődik, él, változik. A társadalom mélységeiben nagy eltolódások mennek végbe, a hangulat hullámzik, az elvek vándorolnak, a pártok kisajátítják egymás gondolatait és az emberek többnyire észre sem veszik, hogy csupán jelszavakért és nem a mögöttük rejtőzködő gondolatokért és eszmékért küzdenek.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt., é.n.

Kötésmód :     félvászon kötés

Oldalszám :    239

Ár:                  3000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés