Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Az iskolás korúak testi-lelki egészsége

iskolas koruak testi lelki egeszsege

Dr. Mónus Erzsébet: Az iskolás korúak testi-lelki egészsége

Az egészségnevelés szakkönyvtára 14.

 

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke okos, egészséges, szeretere méltó legyen. Önmagától azonban nem válik ilyenné a gyerek, az óhaj még nem elég. Ahhoz, hogy fiainkban, leányainkban a jó tulajdonságok fejlődjenek ki, sokat kell fáradni. Születésüktől kezdve gondozni, nevelni, tanítani kell őket, mígy nem kezdik el a felnőtt életmódot. Ez pedig hosszú idő, mert napjainkban a felnőtt életvitel kezdete a tizennyolcadik-huszadik év körül van, sőt egyeseknél eltolódik a huszonnyegyedik évig, esetleg még tovább is. Azok, akik főiskolára, egyetemre kerülnek, általában szülői fügőségben élnek addig, amíg be nem fejezik a tanulmányaikat, és nemigen kezdenek önálló életet. Azt mondhatjuk tehát, hogy fiataljaink többnyire húsz-huszonnyégy éves korukig szülői irányítás alatt élnek. Körülbelül ekkorra oldódik meg a pályaválasztás, a munkába állás gondja, s ekkor bocsáthatjuk szárnyukra őket biológiai, szociális érettségük alapján. Addig viszont sokat kell foglalkoznunk velük. Célunk az, hogy gyermekeink harmonikus személyiséggé váljanak, hogy testileg, lelkileg egészségesek legyenek. Ennek megvalósítása a család, a nevelési intézmények, az egészségügyi apparátus és néhány más szervezet feladata, de döntő szerepük a gyermek nevelésében a szülőknek van. Elsősorban tőlük függ, hogy milyen ember válik belőlük, hogy mennyire lesznek fogékonyak a jóra, illetve a rosszra, testileg és lelkileg egyaránt. A szülők élnek a gyerekekkel születésüktől kezdve a legközvetlenebb s a legtartósabb kapcsolatban, éppen ezért hatásuk alapvető, egész életre szól.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Medicina Könyvkiadó, 1985

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    167

Ár:                  500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés