Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A reformpedagógia múltja és jelene

reformpedagogia multja es jelene 

Németh András: A reformpedagógia múltja és jelene

 

"Az elméleti szakemberek és a gyakolró pedagógusok napjainkban Európa-szerte megújuló érdeklődéssel fordulnak az immár reneszánszukat élő - sőt, több országban dinamikusan továbbfejlődő - kiemelkedő reformiskolai törekvések (Maria Montessori, Ovide Decroly pedagógiája, Helen Parkhurst Dalton Planja, Rudolf steiner Waldorf-iskolája, Peter Petersen Jenaplan koncepciója, Celestin Freinet Modern Iskolája stb.) felé, amelyek tradícionális formáikban vagy a közelmúltban létrehozott alternatív iskolamodellek számos nevelésfilozófiai-antropológiai, szervezeti és módszertani elemében ott vannak az európai iskolaügy megújuló elméletében és gyakorlatában. Az elmúlt évek felgyorsuló társadalmi-politikai-gazdasági változásai hazánkban is felvetették a köznevelés demokratizálásának, gyermekléptékűvé tételének, pluralizmusának kérdéseit. Ennek nyomán egyre több szó esik a helyi, alternatív iskolamodellek létrehozására irányuló innovatív pedagógiai kezdeményezésekről, az egyes tradícionális reformpedagógiai irányzatok hazai adaptációjának lehetőségeiről."


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Nemzeti Tankönyvkiadó, 2001

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    167

Ár:                  2000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés