Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár társadalomtudományi könyvek Antikvár nyelvészeti könyvek Blackbird - Előkészítő tanfolyam a "C" típusú középfokú angol nyelvvizsgára + Tanári kézikönyv, megoldókulcs és szövegkönyv

Blackbird - Előkészítő tanfolyam a "C" típusú középfokú angol nyelvvizsgára + Tanári kézikönyv, megoldókulcs és szövegkönyv

blackbird 1blackbird 2

Király Zsolt: Blackbird  - Előkészítő tanfolyam a "C" típusú középfokú angol nyelvvizsgára + Tanári kézikönyv, megoldókulcs és szövegkönyv

 

Az olvasó az Akadémiai Kiadó EXAM PASS sorozatának újabb kötetét tartja a kezében. A Blackbird egy komplex nyelvvizsgaelőkészítő kurzus, amely az Idegennyelvi Továbbképző Központ ("Rigó utca") angol "C" típusú középfokú vizsgájára készíti fel azokat a nyelvtanulókat, akik már túl vannak mintegy 400-500 órányi angoltanuláson, és ennek megfelelő szókinccsel és nyelvtani ismeretekkel rendelkeznek.
A könyv minden anyaga és feladata a vizsga követelményrendszere által támasztott elvárásoknak van alárendelve, és egyebek között a következőket nyújtja a felkészüléshez:
- áttekinti a nyelvvizsga egyes témaköreihez tartozó szókincset, kifejezéseket;
- gyakoroltatja a legtöbb gondot okozó nyelvtani szerkezeteket;
- segíti a beszéd- és íráskészség fejlesztését, a nyelvi kötőelemek elsajátítását,s egy angol-magyar, magyar-angol kötőelem-szótárt is közöl;
- kiejtési gyakorlatokat tartalmaz;
- izgalmas cikkekben és hanganyagon keresztül fejleszti az olvasási készséget és a hallott szöveg megértésének készségét;
- gazdag és nívós illusztrációs anyaggal teszi hatékonyabbá és élvezetesebbé a tanulást;
- megismertet a nyelvvizsga feladattípusaival, értékelési rendszerével és praktikus tanácsokkal is ellátja a vizsgára készülőket;
- a komplett próbavizsga lehetőséget teremt az öntesztelésre;
- függelékben foglalja össze a levélírással kapcsolatos tudnivalókat és a szituációkhoz kötődő kifejezéseket;
- a tanári kézikönyvben szereplő teszt - Entry Quicktest - segítségével megállapítható, hogy a tanulók tudása elégséges- e a nyelvvizsga-előkészítő kurzus elkezdéséhez.

 

A blackbird a rigó szónak csak az egyik lehetséges fordítása: igazából ez csak a feketerigót jelenti. Van még ezenkívül az oriole, amely sárgarigót jelent, aztán ott van a thrush szó is, amely úgy általában rigót jelent, csak sajnos egyben egy nagyon csúnya betegséget is.
Hasonlóan, ez a könyv is csak egy lehetséges megközelítése a vizsgára való felkészítésnek. Egy bizonyos filozófiát, módszertani elképzelést testesít meg, amelyet elkeserítően sok évnyi - vizsga-előkészítésben és egyéb frontokon szerzett - tanítási tapasztalat érlelt olyanná amilyen.
Milyenné is? Első látásra talán kissé kötöttebbé, kevésbé "jópofává", kevésbé magazin-szerűvé, mint azt az utóbbi években megszokhattuk a - főleg Angliából érkező - nyelvtanítási bestsellerekben. Ezek a könyvek valóban lenyűgözőek; tényleg nagyon érdekes anyagokat tartalmaznak, fantasztikus a kiállításuk és az "infrastruktúrájuk" (kazetták, munkafüzetek stb.), ezzel együtt azonban - global village ide vagy oda - nyilvánvalóan nem a magyar igények figyelembevételével íródtak sem nyelvi, sem kulturális értelemben, sem pedig a mi vizsgáink követelményei tekintetében. Legkevésbé pedig az itteni tanulási szokások vonatkozásában.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Akadémiai Kiadó Rt., 2002, 2000

Kötésmód :     kötés

Oldalszám :    389+114

Ár:                  3500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés