Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Magyar-angol kifejezéstár A-Z

magyar angol kifejezestar

Kövecses Zoltán: Magyar-angol kifejezéstár A-Z

 

A kifejezéstár összeállítója olyan, legalább két szóból álló magyar szókapcsolatokat válogatott egybe és adta meg azok angol megfelelőit, amelyek speciális jelentéssel rendelkeznek. Angol nyelvterületen az ilyen szókapcsolatokat tárgyaló szótárakat idiom dictionarynek (idiómaszótárnak) nevezik. Azért különlegesek ezek a kifejezések, mert a bennük szereplő szavak együttesen mást, "többet" jelentenek. Például a feldobja a talpát (meghal) kifejezést ma már senkinek sem jutna eszébe szó szerint értelmezni. Minden nyelv bővelkedik ilyen és ehhez hasonló kifejezésekben. De mivel sokszor két nyelv egészen más szavak összerakásával ragadja meg ugyanazt a jelentést (mint pl. meghal), gyakran okoz fejtörést egy-egy idióma lefordítása, és sokszor mulatságosan rossz megoldásokra ragadtatja a gyanútlan embert. A kifejezéstárban szép számmal szerepelnek szólások, közmondások, metaforikus és rögzült szókapcsolatok, mondatszerű kifejezések, hasonlatok, szóismétlések, de még bizonyos összetett szavak is, így a gyűjtemény segítségére lehet az angol nyelvet most tanulóknak, és azoknak is, akik csiszolni akarják nyelvtudásukat. Jó tanulást! 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Magyar Könyvklub, 2003

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    364

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés