Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A magyar népi építés

magyar nepi epites 01

magyar nepi epites 02 

Tóth Kálmán Géza: A magyar népi építés - A Mérnöki Továbbképző Intézet 1941. évi tanfolyamainak anyaga

 

Közel 10 esztendeje annak, hogy a magyar építészek figyelme a falu felé fordult és építészeink ráléptek arra az útra, amelyet Kós és Zrumeczky még az első világháború előtt mutatott. Ez az érdeklődés nem volt szalmaláng, amit az azóta megjelent könyvek, cikkek, tanulmányok és előadások bizonyítanak. Mindazonáltal a nép épületeinek sorsa alig változott, a hatóságok egyes elismerésre méltó kivételtől eltekintve, a falusi házzal intézményesen nem foglalkozik, nem törődtek.
Az 1940. évi szörnyű árvíznek kellett eljönni, hogy a falu építészetében korszakot jelentő kezdeményezés történjék. Bonczos Miklós kormánybiztos megbizatásának már első napjaiban magáévá tette a falu építészetét kutató építészeknek azt az elgondolását, hogy az árvíz által elpusztított házakat ne egy szabványos terv szerint építsék fel, hanem mindenegyes táj részére készüljenek a táj építészetének megfelelő iránytervek és a házakat egy ilyen módon készített tervsorozat alapján kell felépíteni...


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Mérnöki Továbbképző Intézet, 1942

Kötésmód :     tűzött papírkötés

Oldalszám :    24

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés