Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A hímzés varázsa

himzes varazsa 1

himzes varazsa 2himzes varazsa 3 

Alzbeta Lichnerova: A hímzés varázsa

 

Kedves lányok, asszonyok, ma már ugyan azt is hozzáírhatjuk - kedves Férfiak. Ez nem túlzás, hanem meglepően kellemes tény, amelyet olvasóink számos leveléből állapítottunk meg. Ezekből számosat ugyanis a férfiak írtak. Azok, akiknek a hímzés ma már hasznos időtöltést jelent, és azok is, akik mások előszeretetét a kézimunka iránt már nem tekintik felesleges időtöltésnek. Tehát férfiak is, és természetesen a nők többsége, kérték a hímzésről megjelent kiadványok újabb kiadását, mivel a hímzés főleg az ő érdekkörük. Az olvasók érdeklődése ösztönözte a kiadóvállalatot. Új kiadvánnyal jövünk tehát olvasóinkhoz. Amikor az ilyen kiadványokkal szemben tanúsított eddigi közvetlen érdeklődést vesszük tekintetbe, feltételezzük, hogy az előző kiadványokhoz hasonlóan ez is megnyeri tetszésüket. Szerkesztőségi bevezetőnket néhány elkerülhetetlen felvilágosítás közlésére is felhasználjuk. A közmondás azt tartja: ahány ember, annyi szokás. Különbözők a szükségletek, a követelmények, az igények és ízlések.

 

Tartalom

 

Előszó 8
Bevezetés a szálszámolásos hímzéstechnikába 8
A hímzés alapanyagai 9
Hasznos tanácsok 10
Hol alkalmazzuk a hímzést 11
Előöltés 12
Száröltés 17
Zegzug öltés 18
Keresztöltés 20
Nyolcasöltés (boszorkányöltés) 46
Huroköltés 52
Laposhímzés 54
Kiegészítő öltések 104
Fogazás (Mesterke) 118
Szálkihúzásos fogazás (azsúr) 134
Körülszegés 156
Körülszegés kirojtozásnál 160
Szegély eldolgozása azsúrral 164


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Práca-Roh Könyvkiadó, 1980

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    167

Ár:                  2400 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés