Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Terménytőzsdei opciók

termenytozsdei opciok

Christopher A. Bobin: Terménytőzsdei opciók - Kereskedelem, kockázatkezelés, fedezeti műveletek

 

Az árupiaci opciós üzletkötések már régóta ismertek, a világon hosszú ideje kereskednek e termékekkel. A határidős ipar azonban csak az 1970-es években fedezi fel újra az opciókat, s igazi karrierjüket csak a 80-as években futják be. A határidős opciók ma már egyenrangú súllyal szerepelnek az úgynevezett futures termékekkel. A könyv szerzője a kockázatkezelés szempontjából így foglalja össze az opciós piac addicionális lehetőségeit: "A határidős és fizikai piac a termelők és fogyasztók számára lehetőséget nyújt adott ár bebiztosítására, de mint korábban már megmutattuk, ezáltal elesnek egy esetleg kedvezőbb ár lehetőségétől. A termelő nem tud hasznot húzni az áremelkedésekből, a fogyasztó pedig tétlenül kénytelen nézni a piac összeomlását. Ha azonban a termelő put opciót vásárol, amely eladási minimál árat biztosít számára, továbbra is nyitva marad előtte annak lehetősége, hogy egy árelfutás esetén kedvezőbb áron értékesítse a termést." A könyvbe belelapozva az opciókkal való kereskedelem nem tűnik túl egyszerű témának. Ezt nehezíti az is, hogy saját nyelvezettel, szakmai zsargonnal rendelkezik. Jegyezzük meg azonban, hogy az a befektető, aki az opciós piacot csupán a határidős helyettesítőként használja, soha sem aknázza ki teljesen a nyereségszerzési lehetőségeket, ráadásul felesleges kockázatoknak teszi ki magát. És fogadjuk meg a matematikához is értő szerző tanácsát: "A gyakorlatias gondolkodású opciós kereskedő számára az abszolút számok kiszámításánál sokkal fontosabb az összefüggések felismerésének képessége. Ez önbizalmat növeli. Könnyebben boldogul ha tisztában van a delta és a határidős jegyzés kapcsolatával, mint ha pontosan ismerné a delta értékét, vagy fejből tudná kiszámításának képletét. A piac nem sokat törődik a kereskedők matematikai tudásával, a legfontosabb a kockázati tényezők ismerete és a képesség, velük együtt élni. Ha a befektető csupán ennyit tanul meg, máris jobb esélyekkel kereskedhet."


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Agroinform Kiadó és Nyomda Kft., 1997

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    145

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés