Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Karinthy Frigyes - Fotótéka

karinthy fototeka

Láng József (szerk.): Karinthy Frigyes - Fotótéka 

 

»Nézzék meg ezt a fotográfiát«/Karinthy Frigyes összes fényképe (ikonográfia)

 

Az utóbbi években megszoktuk, hogy a "nyers" tényekből építkező művészi alkotások, illetve az önéletrajzok, emlék- és ellen emlékiratok, levelek, naplók bevonultak a siker-, nemegyszer a kiemelkedő sikerkönyvek közé. Könyvesboltok és könyvtárak polcairól gyorsan és nyomtalanul eltűnnek, szó szerint rongyosra olvassák őket. Ez akkor is figyelmet érdemelne, ha kérészéletű divat lenne, de a jelenség tartóssága és méretei mást mutatnak. Az úgynevezett művelt nagyközönség ízlésének áthangolására gyanakodhatunk, ami az információkeresés új vonásaihoz vezet el. A felgyorsult világtörténelmi változások pozitív és negatív velejárói következtében a közönség tagjai tudatára ébredtek: túl sok minden történik körülöttük, ám túl kevésről van igényüknek megfelelő hiteles ismeretük. Az az élményük alakult ki, mintha a szüntelenül ömlő ismeretanyag önállósulna, és többé-kevésbé jól záró szigetelőrétegként működne. A figyelmet inkább magára hívja fel, semmint arra, ami valóban történt, amihez a lehető legközelebb kellene férkőzni, hogy az ember tisztán láthasson.

 

Tartalom

 

Előszó 5
Karinthy Frigyes fényképeinek ikonográfiája 19
Bevezető 21
Válogatás Karinthy Frigyes fényképeiből 27
Ikonográfia 103
Függelék 300
A fotósok mutatója 303
Névmutató 305


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Népművelési Propaganda Iroda, 1982

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    311

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés