Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Ars poetica - Ars teoretica

ars poetica ars teoretica

Poszler György: Ars poetica - Ars teoretica 

 

Poszler György 75. születésnapjára jelenik meg a kiváló irodalomtörténész válogatott tanulmányait tartalmazó kötet, amely a negyven évet felölelő pálya legfontosabb állomásait mutatja be. Többek között olyan nagyszabású írások szerepelnek benne, melyek már antikváriumokban sem igen lelhetők fel, mint például a Szerb-monográfia néhány tanulmánya, valamint a Hegel-Lukács műfajelméletéről írott monográfia máig ható elemzései. Egy rendkívüli elme villantja fel gondolatait a művészet nélkülözhetetlenségéről és értelmezhetőségéről, töpreng az utópiák természetrajzáról, a válságfilozófiákról, vagy az európai kultúra dicstelen jelenéről és a magyar tudomány dicső múltjáról. A kötetet záró portrévázlatokban a tudós és egykori tanítvány emlékezik tisztelettel Szabó Dezsőre, Németh Lászlóra, Füst Milánra, Illyés Gyulára és Nemes Nagy Ágnesre. A reprezentatív válogatás azonban nemcsak Poszler György tudományos munkásságát mutatja be méltó módon, hanem egyúttal a kortárs irodalomtudománynak is rendkívül fontos és meghatározó alapműve.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Magvető Kiadó, 2006

Kötésmód :     kartonkötés, papírborító

Oldalszám :    936

Ár:                  2000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés