Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Bródy Sándor vagy a nap lovagja

brody sandor vagy a nap lovagja

Krúdy Gyula: Bródy Sándor vagy a nap lovagja - Alexander Brody utószavával

 

"Nem volna teljes, ha csak így mondanám: Bródy Sándor életrajzát a magam örömére írom; hanem így kell mondanom: a magam bíztatására is. Mert engem manapság éppen az a Bródy vonz, akit ötvenéves korában legjobb korúnak láttam és legünnepeltebb írónak ismertem (...)
Még ma sem ismerik Bródy Sándor alakját, pedig már nem ismerhetik. (...) Századvégi gavallér volt , aki tulajdonképpen sohasem tudott korában elhelyezkedni. Rettentően és meglepően inteligens volt, bár műveletlennek szerette magát feltüntetni.
(...) Bohémes, cigányos, nyugtalan életet élt, ezt őutána nem csinálta többet senki végig, mert az emberek elsavanyodtak ahhoz, hogy íróik bohém életet élhes-senek. (...) Határozottan új színeket és meglátásokat hozott, úgy az elbeszéléseiben, regényeiben és színdarabjaiban, mint eredeti életmódjában. Életmódja igen tehetséges volt, bár mindig szerencsétlen embernekt tartotta magát sorsában, szerelmeiben s egy alkalommal (ahogy ismeretes) egy Bécs melletti fürdőhelyen romatnikusan szívne lőtte magát (...)
Én a Bródy Sándor-életrajzon csak olyan napokon dolgozom, amikor kedvem van a munkához.
Kötetünk faximilében tartalmazza többek között Bródy Sándor fiaihoz, feleségéhez Rosenfeld Bellához és Hunyady Margithoz írt leveleit, Krúdy Gyula Bródy Sándorhoz írt levelét valamint több fényképet, amelyek a családi hagyatékból kerültek elő.

 

Tartalom

 

Bródy Sándor 5
Bródy Sándor vagy a nap lovagja
A szigeti násznagy 11
Regényíró a Casinóban 21
Az írók alelnöke 31
"Ezüst Kecske" 42
A sánta nő lovagjai 51
Kutyavilla 86
Bródy Úr, Le-Déri Úr, Buksi Úrhölgy és Mimóza Pudika kisasszony 96
B. S. öngyilkossága 116
A bécsi kórházban 132
Az alelnök nem szereti a készpénzt 140
Az író feltámadása 146
Szőke Csoda 166
A két elnök B. S. meglátásában 172
Végszó 183
Jegyzet 197
Utószó. Akit az isten jókedvében teremtett (Alexander Brody) 119


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Noran Könyvkiadó, 2004

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    225

Ár:                  1400 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés