Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Kosztolányival a villamoson

kosztolanyival a villamoson

Kosztolányival a villamoson - Képes összeállítás Kosztolányi Dezső írásaiból

Ha sietős a dolgom, és sürgősen villamosra akarok szállni, mindig elrobog előttem egy "próbamenet", anélkül hogy megállana. Vadonatúj, frissen pingált kocsiban, csillogó egyenruhában kis fiatal kalauzok ülnek mosolyogva, s míg továbbszáguldanak a megálló mellett, fölényesen tekintenek rám. Úgy rémlik, hogy ők a sors pártfogaltjai és elkényeztetettjei. Úgy rémlik, hogy én, szegény pária, ki vagyok rekesztve az alkotmány sáncaiból, s irigység tölti el. Úgy rémlik, hogy ebben a villamosban valami eddig ki nem derített titokzatos módon szaporodnak a kis kalauzok, akikből egykor majd a nagy kalauzok lesznek. Ilyenkor mindig a nagyváros furcsaságát, tündérmeséjét érzem.
Késhajigáló kis kínai? Könnyező parasztember? Szamárköhögős gyerek? Az elgázolt férfi halálordítása? Mennyi minden történt Kosztolányival a pesti villamoson és autóbuszon! Az írónak az 1906 és 1935 közötti időszakból származó kisprózai munkáit (örök értékű hírlapi tárcáit, valamint novelláit) néhány vers egészíti ki. Kötetünk - nagyrészt még a villamosrajongók számára sem ismert - fényképanyaga (több mint 50 kép) igazodik a szövegek keletkezési idejéhez, sok helyütt témájához is.

Nyelv :          Magyar

Megjelenés : Eri Kiadó, 2007

Kötésmód :   kartonkötés

Oldalszám :  163

Ár:                1500 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés