Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Budapest enciklopédia

budapest enciklopedia 01

budapest enciklopedia 02budapest enciklopedia 03budapest enciklopedia 04budapest enciklopedia 05 

Berczeli Károlyné, Cifka Péterné, Gerő Győző: Budapest enciklopédia

 

Régi és egyre sürgetőbbé váló hiányt pótol a Budapest enciklopédia, az első olyan jellegű könyv, amely átfogó igénnyel törekszik a főváros bemutatására.
A könyv szerencsésen egyesíti a tudományos igényt és a legszélesebb körök érdeklődésével számoló népszerű enciklopédikus formát. A címszavak felölelik a Budapesttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és kuriózumokat a kezdetektől napjainkig.
Külön címszavak foglalkoznak a Budapest területén található egykori települések emlékeivel. Összefoglalóan ismerteti a kötet Budapest történetének jellegzetes korszakait, a Mátyás-korabeli reneszánsz Budát, a török kori, reformkori Pest-Budát, a századvég, a millennium korát. Címszavak tájékoztatnak a város társadalmi mozgalmairól, gazdasági életéről, hajdani céhekről és gyárakról, s részletesen tárgyalják a főváros kulturális eseményeinek: irodalmi, művészeti, film- és zenei életének történetét.
Címszavak foglalkoznak a nevezetes építészeti együttesekkel, műemlék-épületekkel, utcákkal, terekkel, hidakkal, fürdőkkel, kávéházakkal, színházakkal és a város egykori jellegzetes figuráival. A könyvet gazdag képanyag teszi még érdekesebbé. A 436, a nagyközönség előtt eddig jórészt ismeretlen metszet, rajz, festmény, fénykép jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a kötet kedvenc olvasmánya legyen a főváros múltja és jelene iránt érdeklődők egyre népesebbé váló táborának.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Corvina Könyvkiadó, 1970

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    463

Ár:                  4500 HUF


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket!



 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél










Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés