Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Budapest gazdaságának 125 éve

budapest gazdasaganak 125 eve 01

budapest gazdasaganak 125 eve 02budapest gazdasaganak 125 eve 03 

Kardos József (szerk.): Budapest gazdaságának 125 éve - 1873-1998

 

Tisztelettel és örömmel ajánljuk az olvasó figyelmébe a Budapest gazdaságának 125 évét bemutató történeti összeállítást. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulója adott alkalmat arra, hogy a főváros gazdaságának fejlődését áttekintsük, hiteles tükröt állítva az olvasó elé a mögöttünk lévő 125 év iparának, kereskedelmének és társadalmi folyamatainak alakulásáról. A visszatekintés egyúttal hűen tükrözi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara munkáját, és felvázolja jövőbeni törekvéseit. Pest, Buda és Óbuda hajdani kereskedői és iparosai számára különösen fontos volt a nagyváros születése, hiszen ez tekintélyesebb piacot, szakmai érdekeik jobb érvényesítését jelentette, erőteljesebb részvételt ígért az ipar és a kereskedelem állami szabályainak kialakításában. Mindez a feltörekvő polgárságnak is elemi szükséglete volt, hiszen ekkor indult meg a főváros nagyarányú fejlődése, ez a nagy építkezések, a közeledés, a vasút, a hajózás, a posta viharos fejlődésének korszaka. A nemzeti gazdaság alapvető intézményei: a tőzsde, a nemzeti bank, a takarékpénztár is a kor szülötte. számos dokumentum tanúskodik arról, hogy a korabeli Pesti Kereskedelmi és Iparkamara egyik kedvezményezője, szorgalmazója volt az egyesítésnek. Ezt követően a Budapesti kereskedelmi és Iparkamara nevet viselő szervezet hajtóereje volt a századvégi polgárosodó, fejlődő, modernizálódó Magyarországnak. Bízunk abban, hogy a kiadvány gazdaságtörténeti értékein túl olvasmányos megfogalmazásaival kedvelt kézikönyvvé válik. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Kamarapressz Kiadó és Szolgáltató Kft., 1998

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    165

Ár:                  2000 HUF


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés