Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A filozófia vigasztalása

filozofia vigasztalasa

Boethius: A filozófia vigasztalása

 

A Pokol bugyrait és a Purgatórium hegyeit maga mögött hagyva, a Paradicsom negyedik egében Dante a középkor néhány nevezetes gondolkodójával és tudósával találkozik. Aquinói Szent Tamás, Albertus Magnus, sevillai Isidorus, Beda Venerabilis társaságában dicsfénytől koszorúzva ott lebeg az "anima santa", a makulátlan lélek, akit a firenzei óriás meg sem nevez, mert bízvást feltételezhette, hogy olvasói anélkül is ráismerhetnek: igen, ő Boethius, a tragikus sorsú római költő, filozófus és államférfi, a Consolatio és egyéb művek akkor még hírneves és közismert szerzője.
Már a nemzeti irodalmak kialakulásának hajnalán kezdték fordítani, és nem is akárkik: a Consolatió-t például angolra Nagy Alfréd király és Chaucer, olaszra pedig Brunetto Latini, Dante mestere tette át, hogy a francia, német, görög és egyéb változatokról ne is beszéljünk. 

 

Tartalom

 

Első könyv 5
Második könyv 25
Harmadik könyv 51
Negyedik könyv 91
Ötödik könyv 125
Utószó (Szepessy Tibor) 149
Jegyzetek (Simon Róbert) 165
Verstani útmutató (Hegyi György) 173


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Európa Könyvkiadó, 1979

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    179

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés