Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Vagy-vagy

 vagy vagy

Soren Kierkegaard: Vagy-vagy - Élettöredék

 

A Vagy-vagy ugyanazt a helyet foglalja el Kierkegaard életművében, mint A szellem fenomenológiája Hegelében. Mind Hegelnek, mind Kierkegaard-nak első érett műve ez; mindkettőnél itt bontakozik ki az az egységes filozófiai koncepció, valóságlátás és rendszer, mely a későbbiekben is gondolkodásuk kiindulópontja marad. Mindketten első érett művükkel válnak világfilozófusokká, méghozzá a jövő filozófusaivá; itt fogalmazzák meg azokat a problémákat, melyekből a jövő ellentétes magatartási alternatívái kiindulnak. Ugyanakkor későbbi műveik viszonya ehhez az első érett alkotáshoz is nagyon hasonló. A kérdések mint kérdések, a konfliktusok mint konfliktusok egyre inkább a "megoldásoknak" adnak helyet, a "megtalált" rendszerek fokozottan "bezárulnak". Ezért bármennyire tökéletesednek is a részletek, bármennyi új gondolat jelenik is meg bennük, az első "hiteles" műnek a konfliktusok végigéléséből fakadó szépségét többé el nem érik. S ennek oka mindkettőnél hasonló - ha gyökeresen ellenkező attitűddel fogalmazódik is meg -: a polgári világnak mint végső történelmi "adottságnak" az akceptálása.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Osiris-Századvég, 1994

Kötésmód :     sérült papírkötés

Oldalszám :    685

Ár:                  800 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés