Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Nikomachosi ethika I-II.

nikomachosi etika

Aristoteles: Nikomachosi ethika I-II.

 

A görög nép története és szellemi élete a Krisztus előtti IV. században a korszakváltozás nyilvánvaló jeleit mutatja. A kis városállamok: Athén, Spárta, Théba stb. politikai erői kimerültek, s miután történelmi szerepüket eljátszották, a görög nép törzsei irányító politikai akarat nélkül éltek jelentéktelenné vált életüket. A szellemi élet hasonló jelenségeket mutat; a nagy irodalmi alkotások s a nyomukban járó nemzetformáló, nagy lelki élmények korszaka lezárult; a műfajok szerves fejlődése minden irányban kitermelte már a nagy mintákat: az eposz, líra, kardal, dráma, a történetírás, a bölcselő próza és a szónoklat halhatatlan alkotásokkal mintegy betetőződött. Mindkét irányban új feladatok vártak a görög géniuszra. Szinte páratlan látvány a világtörténelemben, hogy az új korszak politikai és szellemi erőit ugyanabban az időben két olyan világraszóló történelmi személyiség hozza mozgásba és irányítja új célok felé, mint: Aristoteles, a mester, és Nagy Sándor, a tanítvány; az előbbi a szellem és a gondolat, az utóbbi a politikai és katonai tettek erejével.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Parthenon Egyesület, 1942

Kötésmód :     vászonkötés

Oldalszám :    273+266

Ár:                  A tétel elkelt! Előjegyezhető   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés